Actum Roermond

Rijksweg Zuid 61
6071 HV Swalmen

T +31 (0)475-502274

I www.actum-roermond.nl
E info@actum-roermond.nl

Technisch management

Concept ontwikkeling
“Het maken van een krachtig concept vormt de basis van ieder project”

Juist de keuze van een sterk en eenvoudig concept bepaalt de tophoek van een projectdriehoek. Indien een concept bedacht wordt waarbij de oplossing uit de helft minder onderdelen bestaat zal dit de kosten van het gehele project reduceren.

Concept beoordeling
Vaak is van belang dat een externe, met veel ervaring en die niet bevooroordeeld is, een concept nogmaals beoordeelt. Op deze manier worden nog eventuele gedachtefouten uit een concept gehaald, waardoor het concept bevestigd wordt. Hierdoor worden de risico’s in de uitvoering sterk gereduceerd.

Project coördinatie
Door de grote ervaring in het uitvoeren en managen van projecten is dit een voor de hand liggende kerntaak. In het verleden is bewezen dat ook hierin, in combinatie met de ervaring met systemengineering, een rol is weggelegd voor Actum Roermond.

Trouble shooting
Door de brede technische engineering ervaring kan op een analytische wijze, van bovenaf, naar projecten en systemen worden gekeken. Dit biedt als voordeel dat er snel een analyse gemaakt kan worden zonder meteen op detailniveau naar
oplossingen te zoeken.

Procesoptimalisatie
Om bedrijfsprocessen te optimaliseren dient eerst de productie of de installatie in kaart gebracht te worden. Hierdoor wordt inzicht verkregen waar in het proces nog verbeteringen aangebracht kunnen worden. Vaak ontstaan er door uitbreidingen en bepaalde bedrijfsblindheid processen die niet meer logisch op elkaar zijn afgestemd.¢ Copyright Actum Roermond